Tuholais- ja rikkakasvien torjunta

UOTILA SERVICE OY

Tuholaistorjunta, rikkakasvien torjunta

Palvelemme kaikissa haittaeläimiin liittyvissä asioissa Huittisissa ja lähialueilla.

OTA ROHKEASTI YHTEYTTÄ!

Meillä on tutkinnon suorittanut henkilö sekä tuholaistorjuntaan että rikkakasvien torjuntaan.

Torjuntatyöt suoritetaan joko käyntiperusteisesti tai vuosisopimuksella, jolloin yhdellä sopimuksella sovitaan koko haittaeläinhallinnasta.

Käytämme Bernerin tuotteita torjunnoissa.

YHTEYDENOTOT
Ari-Pekka Uotila

JYRSIJÄT

Ihmisten seuraan pyrkiessään jyrsijät ovat todellisia haittaeläimiä. Yleisimpinä rotat ja hiiret. Haitat muodostuvat tarttuvien tautien leviämisestä, elintarvikkeiden pilaantumisesta, omaisuuden tuhoutumisesta ja yleisestä elämän laadun heikkenemisestä. Rotan hampaat kasvavat noin 15cm vuodessa, joten kasvun kurissa pitämiseksi niiden on jyrsittävä jatkuvasti kaikkea ympärillään olevaa. Sähkäjohtojen, vesiputkien yms. jyrsintä aiheuttaa vuosittain valtavia taloudellisia tappioita. Jyrsijöille ominaista on räjähdysmäisen nopea lisääntyminen.

Ennaltaehäisy ja torjunta suoritetaan loukuilla, syötityksillä ja rakenteellisilla esteillä.

LENTÄVÄT JA RYÖMIVÄT HYÖNTEISET

Tähän ryhmään kuuluu lukematon määrä pieniä haittaeläimiä. Yleisimpinä luteet, torakat, kuoriaiset, häröt, kärsäkkäät, kärpäset, muurahaiset, koit ja koisat. Haitat muodostuvat tarttuvien tautien leviämisestä, elintarvikkeiden pilaantumisesta, omaisuuden tuhoutumisesta ja yleisestä elämän laadun heikkenemisestä. Omaan haittaryhmäänsä voidaan sijoittaa lude eli lutikka, joka käyttää ravinnokseen ihmisen verta. Lutikka, kuten useaa muutakin haittaeläintä torjuttaessa torjuntakertoja tarvitaan useampia. Kaikille haittaeläimille yhteinen ominausuus on nopea populaation kasvu ja sen myötä haittojen lisääntyminen.

Lajista riippuen ennaltaehkäisy ja torjunta suoritetaan ruiskutteilla, liima-ansoilla tai syötityksillä.

LENTÄVÄT JA RYÖMIVÄT HYÖNTEISET

Rikkakasveja kasvaa sorapihoilla, kivituhkakäytävillä, liuskekivipoluilla, kivetyksillä, sokkelin vieressä, pensaiden alla ja nurmikoilla. Rikkakasveja voi hävittää mekaanisesti kitkemällä tai liekittämällä, mutta tehokkain ja helpoin tapa on käyttää torjunta-aineita. Nykyään rikkakasvien torjunta-aineita löytyy kaikkiin tarpeisiin ja kohteisiin.

Vinkki! Sopii erinomaisesti myös taloyhtiön kivituhkapoluille ja pensaiden alustoille.